Kirjoitan siitä, mitä näen Googlen Street Viewissä.

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Kuudes päivä Bladensburg

Tätä kirjoittaessani on yö, ei päivä, synkkä yö karanteenissa. Mutta joka tapauksessa kuunnellessani kuulokkeistani tuhatluvulla eläneen Hildegard Bingeläisen musiikkia, olen heittänyt itseni Varnum Streetille Marylandin Bladensburgissa. Kuitenkaan en ole edellisestä paikasta, kuin aivan joitain kilometrejä. Onpa vihreää ruohoa, tasaiseksi ajeltua. Tuossa vähäpätöinen silta pienen joen yli, painorajoitus. En ymmärrä amerikkalaisia mittoja, en katso tarpeelliseksi tarkistaa, paljonko on 6000 lbs. Sen alta menee niin kuin vesiura, mutta näyttää olevan kuivana. On heinäkuu 2019, ehkä syntymäpäiväni aikaan. Aivan kuin olisin nähnyt horisontissa savua. Ei ihmisiä liikkeellä, autot seisovat tien molemmilla laidoilla ja pihoilla. Taloissa on enemmän eroavuutta, mutta punainen tiili on hallitseva täällä, toinen on valkoiseksi maalattu lauta ja katot ovat kaikki harjakattoja. Taas täälläkin, tietysti katettuja terasseja, koko julkisivun kattavia.

Tuossa kävelee nainen päivänvarjon kanssa. Siitä voisin päätellä, että aurinko porottaa kuumasti. Upshur-tie, aurinko edessäpäin. Etenen niin kuten vain pääsen, nyt klikkaan itseni pois tältä tieltä, käännyn jonnekin, jonnekin. Olen nyt rakennustyömaan laidalla. Ennen kuin on valmista, kaikki niin sekavaa ja karua, vihamielistä. Olen nyt isolla tiellä, jolla ei ole muuta kuin numero, näen tien varressa alkoholiliikkeen. Sitten näen House of Music- kaupan, jonka kyltin on oltava vanha, sillä edelleen mainostetaan myös kasetteja, mutta kuka tietää. Myytäisiinköhän siellä keskiaikaista musiikia? Viinakaupan motto näyttää olevan "tomorrow is overrated". Pääsen jonkinlaisen pienen liikekeskittymän parkkipaikalle. Tarkoittaa että Google-auto on pysähtynyt tässä. Meksikolainen ravintola, "American Nails", "Latino Supermarket". Autotarvikekauppa on myös. Jatkan eteenpäin tällä alueella. Nyt olen tullut laakean, matalan rakennuksen luo, jonkinlainen suuri varasto ja autokorjaamo. Tuossa mies asettelee suuria oksia ostoskärryyn. Olisiko se vihdan tekoa, tuskin? Tuossa auto ilman takarenkaita. Nyt tulen toiselle puolelle rakennusta: täältä voi ilmeisesti vuokrata pick up -auton. Jokaiselle jotain.

Nyt olen tullut paikkaan, jossa on paljon koulubusseja vieri vieressä. Tämä on siis niiden säilytyspaikka, ehkä korjauspaikka. Nyt näen, että on heinäkuu 2012, olen tullut pitkän matkan takaisinpäin, mutta kuitenkaan en loputtomasti. Kuitenkin päätän jatkaa pois tältä alueelta. Olen taas tiellä, nyt näen 6 kerroksisia tavallisia asuinkerrostaloja. Kun käännyn tälle alueelle, olen äkkiä kauempana takanapäin. On vuosi 2008. Heti kuva on sumuinen ja huono. Nyt olen taas tiellä 11 vuotta myöhemmin. Tien laidalla tyhjä, musta muovikassi. Tuossa tavallinen tiilirakennus, jossa lukee Learning World. Child Development Center. Tuossa vaalea puutalo, ompa siisti mutta vaatimaton. Vasemmalla tuuheaa kasvillisuutta, saniaisen tunnistan. Jos joku kasvi on tiedettävä, niin saniainen, koska se on aika kaukan kasvanut kaikkialla maailmassa.

Tuossa ihmiset kantavat koristuksia. Tämä on jotenkin erityisen massiivisen näköinen kirkko. Nainen kantaa suuria kukkalaitteita. Mutta tämä ei ole mikä tahansa kirkko, vaan Eritrean ortodoksikirkko. Olisiko siis suunnattava takaisin Afrikkaan? Mutta Eritreassa ei ole Street View-näkymiä. Tämä paljastaa metodini heikkoudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti